ponedeljak, 14. januar 2019.

Promocija Beograda na Međunarodnom sajmu turizma u Štutgartu

Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu naše prestonice na Međunarodnom sajmu turizma CMT 2019 u Štutgartu, jednom od najznačajnijih sajmova u Nemačkoj.

Najveće interesovanje među posetiocima sajma je za ponudom aktivnog odmora, kampingom, biciklističkim rutama, prirodnim celinama i kulturno-istorijskim spomenicima u Beogradu i zemlji. Mlađa populacija je u najvećem broju zainteresovana za „siti brejk” putovanja, koja uključuju gradske sadržaje, događaje, gastronomiju i noćni život u Beogradu.

Turisti iz Nemačke su na trećem mestu po broju dolazaka u Beograd. Prema podacima za period od januara do novembra 2018. godine, broj nemačkih gostiju je za 17 odsto veći u odnosu na isti period godine koja je prethodila, dok je broj registrovanih noćenja veći za 18 odsto (90.225).  

Na zajedničkom štandu, pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije, pored TOB-a, učestvuju i turističke organizacije Čačka, Novog Sada, Zlatibora, Vojvodine, kao i Gradska opština Savski venac.